След развитието на контранастъплението около град Харков, оттеглянето на Руската армия

...
След развитието на контранастъплението около град Харков, оттеглянето на Руската армия
Коментари Харесай

Димитър Гърдев, дипломат: Зеленски говори за мир - това е една светлина в конфликта

След развиването на контранастъплението към град Харков, оттеглянето на Руската войска е извънредно значимо за развиването на военните действия в южната част на Украйна в две посоки. Това сподели в предаването " Добро утро, България " на Радио " Фокус “  Димитър Гърдев, посланик и някогашен ръководител на Комисията по външни политики в Народно събрание.

" Когато съветските войски се отдръпват отпада заплахата, надвиснала над Одеса. И в механически проект това оттегляне дава едно утешение в украинската страна. А в чисто медиен проект не може да се отхвърли, че това е голям триумф. И той ще бъде развъртян ", добави дипломатът.

Според него в развоя на спора има няколко забавни трендове.

" Тези мирни договаряния се водят скрито и са в първична фаза, те се поддържат и са инициирани от Съединени американски щати. Самата аудиенция на Джейк Съливан в Киев, при Зеленски, предходната седмица, срещата на шефа на Централно разузнавателно управление на САЩ, която се води в Анкара, виждаме по какъв начин трансформираха риториката на Зеленски. Той приказва за мир. Това е в действителност една светлина в този спор ", сподели още Димитър Гърдев.

По мнението му, това е доста значимо и за България, защото ние сме съприкосновени чрез Черно море в този военен спор. 

Димитър Гърдев счита още, че с наближаването на зимния период воденето на необятно мащабни действия е нецелесъобразно. Всички са към този момент изтощени от този спор. 

За приетата вчера резолюция на Организация на обединените нации специалистът счита, че това е една от декларациите, която осъжда изрично съветската експанзия, само че нейният темперамент е целесъобразен, Това е връщане към интернационалното право и напомнянето на Устава на ООН. Това е още и изложение на общонародното мнение за съветската политика.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР